Smerte og kropsholdning

Ligesom overvægt er kropsholdning generelt blevet ignoreret af mange sundhedsfaglige grupper, fordi det blev betragtet, som noget de ikke kunne gøre ret meget ved. Ligesom diæt blev forbedring af kropsholdning betragtet som noget, der krævede en ihærdig indsats, som ikke ret mange patienter kunne overkomme.

Følgesygdomme af fedme har været med til at bringe mavekirurgien helt i front. Spisevaner, kostvejledning og diæt fremhæves mere ligesom vigtigheden af motion.

Alligevel kommer der mere og mere fokus på kropsholdning på grund af den direkte påvirkning af muskelskeletale dysfunktioner og den sekundære påvirkning på inaktivitet, overvægt samt andre sundhedsproblemer som f.eks. hjertekar sygdomme og diabetes 2.

Med Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Confort Microlift™ kræves det blot, at man sikrer sig, at sålerne er i skoene. Modsat andre indlæg, er Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Confort Microlift™ behagelige at bruge, og man bevarer en følelese af god kontakt med underlaget. Desuden passer Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Confort Microlift™ i de sko, som patienten allerede har. Den forbedrede fodfunktion omsættes til en forbedret kropsholdning, som generelt afhjælper smerter og øger mulighederne for en forbedret fysisk aktivitet.

I dag er fokus på kropsholdning mere vigtigere end nogensinde på grund af den verden vi lever i, vi lever på og det arbejde vi udfører. Omkostningerne ved en dårlig kropsholdning og muskelskeletale dysfunktioner rangerer højt på listen over årsager til tabt produktivitet i samfundet.

Over 80% af befolkningen har fejlstillinger i fødderne. Problemet forværres yderligere, fordi 99% af den tid, man går og står, er på en flad og hård overflade. Alene i USA med et indbyggertal på ca. 290 millioner har omkring 80 millioner personer af disse problemer på grund af deres dysfunktion i fødderne og dermed dårlige kropsholdning. 70-80 millioner personer motionere desuden regelmæssigt og disse kunne også drage stor fordel af en forbedret kropsholdning. Børn og teenagere oplever muskelskeletale problemer tidligere og tidligere fordi de generelt er mindre aktive og dermed har mindre muskelstyrke til at beskytte deres led.

Selv om der hidtil ikke har været ret meget fokus på forebyggelse på dette område, bliver flere og flere interesseret i at gøre, hvad de kan for at forblive sunde, undgå smerter og problemer, der er relateret til forkert kropsholdning.

Derfor er det en god ide at inkludere kropsholdning som en del af den muskelskeletale undersøgelse.