Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ – Hvordan er de anderledes?

Der er egentlig ingen sammenligning. Derfor valgte vi at kalde vores produkt Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ og ikke indlæg.

I traditionelle indlæg er svang- og hælstøtte, integreret i et og samme produkt.

Hvis du ikke har arbejdet meget med indlæg følger her en hurtig oversigt:

Posture Dynamics vs. andre indlæg

Nøgleelementerne i et standard indlæg, – det være sig ¾ eller fuld længde, er svangstøtte og hælkop. Den traditionelle opfattelse hævder, at du kan kontrollere hyperpronation ved at implementere en svangstøtte og reducere hælens hypermobilitet ved hjælp af en hælkop.

Dette virker faktisk fint, – så længe patienten står stille, og det er selvfølgelig et problem. Langt de fleste mennesker er aktive på et eller andet plan, de går, løber, bøjer i knæene og står på tæer. Når vægten er på forfoden eller på tæerne, er vægten ikke på indlægget.

Posture Dynamics vs. andre indlægDet er velkendt at traditionelle indlæg immobiliserer foden. Den kollapsede svang holdes på plads af svangstøtte og de muskler der kan kontrollere svangen udfordres ikke længere og de bliver derfor atrofiske. I stedet for at blive stærkere og sundere, bliver foden svagere. Hvis man således udstyrer en patient, der har en funktionsdygtig svang, med svangstøtte, vil det svare til, at man udstyrer en person, der har ondt i nakken, med en halskrave.

Posture Dynamics vs. andre indlægPosture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ kontrollerer hyperpronation fra forfoden og det er en essentiel forskel, da forfoden altid er i jorden når foden forsøger at hyperpronere. Derfor kan Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ effektivt kontrollere hyperpronation under hele gang cyklussen.

Posture Control- & ProKinetics Insoles™ kan udstyres med svangstøtte, men vi anbefaler dem generelt kun til patienter med fleksible flade fødder og i så fald kun en lav støtte, for at lette the transfer vector forces tværs over svangen.

Hælkile kan også bruges sammen med Posture Control- & ProKinetics Insoles™, primært for at kompensere for forskelle i benlængde. De kan også bruges symmetrisk for at lindre smerter fra achillessenen.