Supination

SupinationPosture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ kan ikke anbefales hvis patienten hypersupinerer på grund af strukturelle eller neuromuskulære anormaliteter, typisk maifesteret ved unormal høj svang (Pes Cavus), denne gruppe patienter er relativ lille.

SupinationDer findes en anden, knap så dokumenteret gruppe, der inkluderer omkring halvdelen af de patienter, der har Rothbart´s Foot Structure. Et stort antal af patienter der hyperpronere i stående stilling, vil supinere ved gang og/eller løb. På det tidspunkt hvor foden frigives til pronation, vil disse patienter fastholde supinationen idet de strammer i fodens muskulatur. Dette fænomen kan tydeligt ses, hvis man tjekker slidmønstret på patientens sko.

Hos denne gruppe af patienter ses ingen strukturelle deformiteter eller anormaliteter, der normalt indikerer en supineret gang. Af uvisse grunde strammer disse patienter musklerne i foden i et forsøg på at opretholde supinationen. Dette kan skyldes et ubevidst forsøg på at overkorrigere for hyperpronation, men så vidt vides, findes der ingen studier af dette fænomen. Umiddelbart ser det ikke ud til, at den første metatarsal og storetåen er en del af den supination der fremkommer på grund af de strammede muskler. Hos patienter der “strammer” ses ofte symptomer som læg- og skinnebenssmerter, hvilket indikerer, at andre muskelgrupper forsøger at kompensere for den ustabile fod.

Denne gruppe af patienter udviser også god respons på Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™, men for at iværksætte en primær aflastning af det muskulære mønster, er det vigtigt, at der startes let ud med 3.5 mm såler. Når det stramme muskelmønster begynder at slappe af, kan sålstørrelsen tilpasses med udgangspunkt i Første Metatarsal Deficit (FMD).