Klik på symptomerne

 

 

Klikkende kæbe

 

 

Reduceret lungekapacitet

 

 

Hoftesmerter

 

 

Løbeknæ
   Knæsmerter

 

Skinnebensmerter

 

Smerte i fodballer
Morton’s Neuroma
Hallux Valgus
Taylor´s Bunion

Hjælper på

Hovedpine

Smerter i nakken

Skuldersmerter

 

Rygsmerter

Scoliosis/Kyphosis

 

Lændesmerter

Iskiassmerter

 

 

 

Ømme lægmuskler – Kramper

 

 

Svage ankler
Akillessenesmerter
Fodsålsinflammation og hælsmerter

 

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod fodsålsinflammation og hælsmerter?

Ja. Fodsålsinflammation skyldes overpronering. Overpronation bevirker en unormal stor drejning af foden, som strækker fladen under foden. Den konstante strækning bevirker at der kommer micro-rifter i vedhæftningen til hælebenet, hvilket giver hælsmerter og evt. smertefulde knogleaflejringer (osteophyter).  Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ reducerer fodens drejning.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod Morton’s Neuroma?

Ofte.  Mortons Neuroma (nerveknude i forfoden) er en godartet nerveknude, som er en hævelse af det væv, der omgiver en følenerve (sensorisk nerve) til tæerne. Nerveknuderne opstår hyppigst mellem 3. og 4. tå og ses 8-10 gange hyppigere hos kvinder end hos mænd. Unormal stor drejning af foden ved overpronation gør denne hævelse værre. Ved at bruge Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ reduceres denne drejning af foden, hvilket ofte dæmper neuromaen.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod Hallux Valgus (Skæv storetå)?

Ja og Nej.  Patienter, der overpronerer, har også en tendens til at få en Hallux Valgus, som er en tilstand, hvor storetåen drejer hen mod de øvrige tæer, så foden bliver spids. Samtidigt dannes en knyst, der er en fast, væskefyldt frembuling på indersiden af storetåens grundled. Denne knyst kan blive betændt og meget smertende.  Patienten går på indersiden af foden og afsætter med det andet metatarsal hoved og indersiden af stortåen.  Leddet med den første metatarsal og stortåen får kun lidt lateral bevægelse, hvilket bevirker irritation og hævelse pga. det konstante tryk. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ hjælper tilstanden fra at blive værre eller komme tilbage (efter operation), men hvis patienten ønsker helt at fjerne problemet anbefales konsultationen hos en erfaren fodkirug.
Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod Taylor’s Bunion (Lililletå)?

Ja og Nej.  Taylor’s bunion er en udpræget hævelse af leddet mellem den femte metatarsal og lilletåen. Dette er ofte et sko problem, der opstår pga. en konstant friktion af metatarsalhovedet mod skoen. Ved at reducere hyperpronationen reduceres denne friktion også.  Basketballspillere oplever ofte denne tilstand eller en lignende tilstand, som opstår pga. det store antal landinger på ydersiden af deres fødder. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ kan reducere drejningen i foden, og i mange tilfælde også reducere supination.
Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod svage ankler – for stor supination?

Ja. Svage ankler er sjældent rigtig svage ankler, men en ubevidst neuromuskulær respons på over-pronation, der bevirker en tendens til at foretrække at gå på ydersiden af foden. Patienter, der ofte gør det, ruller fødderne udad, når de står, fordi det føles bedre. Det fjerner rotation- og drejningsmomentet fra benene. Patienter, der gør det, drejer også oftere deres ankler, fordi de lander på ydersiden af hælen, og forbliver i en supineret stilling, når deres ben bliver fuldt vægtbærende. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ reducerer ofte de muskulære mønstre, så supinationen bliver reduceret, og anklerne derved føles stærkere.
Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod skinnebenssmerter?

Ja. Skinnebenssmerter er alvorlige kramper af de anterior (foreste) muskler på benene. Pga. af over-pronation er fødderne ustabile, så de anteriore muskler konstant prøver at stabilisere fødderne. Denne overbelastende tilstand er den udløsende faktor og endda en latent udløsende faktor, som kan forårsage pludselige og smertefulde kramper. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ stabiliserer fødderne og aflaster musklerne.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod ømme lægmuskler, kramper og akillessenesmerter?

Ja. Over-pronation bevirker en fremadlænet kropsholdning. Det betyder, at tyngdepunktet er flyttet fremad. For at opretholde balancen er det ikke kun lægmusklerne, men også de fleste muskler på bagsiden, der er spændt op, hvilket kan føre til smerter, ømhed og kramper. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ er med til at ændre holdningen, så det ikke er nødvendigt med så stor muskelaktivitet for at opretholde balancen.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod løbeknæ?

Ja. Løbeknæ (Chondromalacia) skyldes typisk over-pronation. Pga. den indadrettede rotation, der skabes i benene, vil drejningsmomentet, der opstår over knæet bevirke en ukorrekt bevægelse af knæskallen (patella).  Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ kan reducere denne indadrettede rotation.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod generelle knæsmerter?

Ja.  Generelle knæsmerter og specielt smerter på indersiden af knæene skyldes ikke kun, men ofte over-pronation. Over-pronation skaber en indadrettet rotation i benene, hvilket danner et drejningsmoment over knæet. Dette drejningspunkt skaber ekstra spænding over ligamenterne, og derved skabes et for stort tryk på menisken. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ kan reducere denne indadrettede rotation af benene.  Hvis der er inflammation i knæene, tilrådes det at give knæene ro, og samtidig konsultere en læge, der forstår alle aspekter af det muskelskeletale system.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod Osgood-Schlatter’s sygdom (vokseværk)?

Ja. “vokseværk” er et andet navn for denne tilstand. Den rammer typisk unge mellem 11 og 14 år pga. for høj fysisk aktivitet. Ved at mindske drejningsmomentet over knæene forbedres denne tilstand.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod fysisk forskel i benlængden?

Nej.  Hvis der er fysisk forskel i benlængden, er der behov for et hæleløft eller en opbygget sko.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ på hoftesmerter?

Ja. Hoftesmerter og især smerter bagerst i hoften skyldes ofte over-pronation.  Den indadrettede rotation af benene overføres hele vejen op til hofteleddet. Dette medfører ekstra spænding over alle de tilhørende bagerste ligamenter og muskler. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ reducerer den indadrettede rotation i benene.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod iskiassmerter?

Iskiassmerter kan være et symptom på flere alvorlige rygproblemer, pga.  afklemning af en nerve ved rygraden. En del af de patienter, der lider af Iskias, oplever smerten pga. myofascial smerter (muskelsmerter). Smerten er en lokaliseret sammentrækning i en muskel, og nogle gange bevirker disse sammentrækninger en fastlåsning af Iskiasnerven, og der fremkommer smerte. Lændesmerter opstår ofte pga. et ustabil bækken, hvilket kan være forårsaget af over-pronation, idet over-pronation kan medføre en funktionel forskel i benlængden. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ hjælper til med at stabilisere bækkenet, og derfor reduceres muskelspændinger og smerter.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod lændesmerter?

Ja.  Årsagen til lændesmerter kan være mange og forskellige. Ved vedvarende lændesmerter tilrådes det at kontakte en specialist i biomekanik. Størstedelen af patienter, der lider af lændesmerter, oplever brændende smerter. Disse kan være forårsaget af et ustabilt bækken pga. af fysisk eller funktionel forskel i benene, eller fra en stærk foroverbøjet kropsholdning, der medfører overdrevet brug af musklerne for at opretholde en oprejst stilling. Et fremadroteret bækken, der er et resultat af over-pronation, kan også forårsage en for stor lordosis (svag i lænden), hvilket kan være en fremmende faktor. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ hjælper pga. tre faktorer:  1] Funktionel forskel i benlængden er reduceret, og dermed stabiliseres bækkenet.  2] En bagudrettet rotation af bækkenet reducerer lordosis.  3] En bagudrettet rotation af bækkenet medfører en bagudretning af kroppen tyngdepunkt, hvilket reducerer den fremadrettede kropsholdning, og dermed den overdrevne brug af muskulaturen.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod ryg- og skuldersmerter?

Patienter, der arbejder med en computer hele dagen, har ofte smerte i den øvre del af ryggen og i skulderne pga. af deres siddestilling – fremadlænet mod skærmet. Ergonomi!  Det er vigtigt med en god stol og briller, der gør det muligt at se skærmen fra en opret siddestilling. Hvis bækkenet ikke er symetrisk, kan en tynd pude under den ene balle løfte det.

Et ustabilt bækken pga. fysisk eller funktionel forskel i benlængden vil også påvirke scoliosis (lateral) i rygraden. Den ene hofte og den modsatte skulder løftes pga. konstant muskelspænding.

Siddestillingen er påvirket af fødderne, og af den normale stående kropsholdning. Hvis patienten har en hængende stående kropsholdning vil denne sandsynligvis også have en hængende siddende stilling. Hvis patienten sidder med fødderne fladt på gulvet under knæene, vil rotationen af bækkenet blive påvirket, hvilket medfører en lidt mere oprejst kropsholdning. Hvis patienten bliver vænnet til en oprejst kropsholdning, når patienten går eller står, vil det sandsynligvis medføre en højere grad af ubevidst opmærksomhed på den siddende stilling, og patienten vil (ubevidst) rette den. Derfor anbefales Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ for at rette den stående og gående kropsholdning.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod nakkesmerter og hovedpine?

Ja. Nakkesmerter og hovedpine skyldes oftest stramme muskler – fra toppen af skulderne og hele vejen op til toppen af hovedet. For hver centimeter  hovedet (ørerne) er foran skulderne, fordobles den effektive vægt af hovedet. Det betyder en masse ekstra arbejde for nakkemuskulaturen. Når hovedet er fremad, fremadrettes kæben pga. af den tilhørende muskelspænding, hvilket bevirker ændring af biddet. Dette er ofte årsag til dysfunktion i kæbeleddet (TMA: Temporal Mandibular Joint). Det anbefales at kontakte en tandlæge. Nøglen til at reducere nakkesmerter og hovedpine er, at forbedre kropsholdningen ved at ændre fodens fundament. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ bevirker et bagudrettet skift af kroppens tyngdepunkt, hvilket reducerer den fremadlænede kropsholdning.

Kan Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ forbedre lungekapaciteten?

Ja. Omkring halvdelen af de patienter, der over-pronerer har en fremadlænet kropsholdning pga. af hængende skuldre og et fremadbøjet hoved. Forkert kropsholdning påvirker den effektive lungekapacitet, idet brystkassens hulrum falder sammen og forårsager en mindre vejrtrækning. Vejrtrækningen lettes når brystbenet løftes og skulderne trækkes bagud. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ flytter tyngdepunktet bagud og dermed mindskes den fremadlænede kropsholdning, hvilket betyder en mere oprejst kropsholdning og dermed et mindre pres på brystkassen.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod tryk på nerver samt scoliosis og kyphosis?

Ja, i nogle tilfælde. Årsagen til overdrevet scoliosis eller kyphosis kan knyttes sammen med et ustabil bækken pga. over-pronation. Dette kan føre til discus problemer og nerveafklemning. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ hjælper til at stabilisere bækkenet, og har ofte indvirkning på kurverne i rygraden.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod klikkende kæbe?

Spørg din tandlæge. Der er god mulighed for at Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ kan gøre en forskel. Tandlæger ser mere og mere på kropsholdningen og dens indvirkning på stillingen og bevægelsen i kæben. Et ustabilt bækken og en sammenfaldet kropsholdning bevirker, at hovedet lænes fremad og ned med en tendens til enten højre eller venstre. Denne ændrede hovedstilling ændrer også kæbens stilling i forskellig grad.

Hjælper Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ mod smerter i fodballe?

Ja. Smerter i fodballen stammer ofte fra inflammation pga. af friktion eller pres på fodballen. Dette kan skyldes forkerte sko, overvægt eller øget aktivitet. Posture Control- & ProKinetics Insoles™ samt Solemate Comfort Microlift™ bevirker at fødderne drejer mindre i skoene, og derved reduceres trykket under det andet metatarsal hoved.